bezieling.org
Jeroen (Upe) van Leeuwen

Voeg 'beleving' toe

Altijd al, in al die jaren dat ik bezig geweest ben met film en televisie, vond ik het 'manipulatieve' aspect het meest interessant. Je kan met film iemand iets leren, iemand beïnvloeden of zelfs een leven veranderen. Des te meer reden om goed uit te kijken hoe je die invloed gebruikt.
Humor bijvoorbeeld is een van de instrumenten die je kan gebruiken om de menselijke geest open te zetten, waarna je een idee naar binnen kan brengen. Ik vind het mooi om iemand met plezier en vanuit een positieve gedachte iets mee te geven.

Nu laat ik de camera los. M'n ervaring als regisseur neem ik nu mee op nieuwe wegen, vaak buiten de gebaande paden, waar ik me volledig kan focussen op het 'managen' van de emoties en gevoelens van mensen zonder me vast te leggen binnen een medium als film. Vrij, en met alle passende middelen die beschikbaar zijn. En dat zijn er veel.

Leren en ontwikkelen is veranderen. Het is een proces dat gaat via opnemen, oefenen en borgen naar uiteindelijk kennis die met ervaring leidt tot inzichten. Leren gaat makkelijker als je er 'beleving' aan toevoegt. En daar kan ik als regisseur een aardig steentje aan bijdragen.
Natuurlijk koester ik de illusie, én de ambitie, om de wereld een beetje beter te maken...

Jeroen van Leeuwen